De vaakst gestelde vraag

16-10-2022 | 2022 - 2023

Zondag 16 oktober. Inscheepdag voor School at Sea 2022-2023. Vanaf een uur of tien stroomt de Thalassa vol met nieuwsgierige en enthousiaste SaS’ers en hun vrienden en familie die zij voor deze bijzondere dag hebben uitgenodigd. Voor velen is het de eerste keer aan boord en maken zij nu dus voor het eerst kennis met de plek die zes maanden lang hun thuis gaat zijn. Terwijl de SaS’ers rondkijken, maar ik een praatje met enkele ouders.

Opvallend genoeg begonnen de meeste van die gesprekken met dezelfde vraag: “ben je er klaar voor?” Natuurlijk zijn we er klaar voor! En ja, er moet nog een hoop gebeuren voordat de Thalassa de Waddenzee op kan varen, maar daar kunnen de SaS’ers ons vanaf morgen lekker bij helpen. We zijn in ieder geval klaar om hen aan boord te verwelkomen. Volgens mij heb ik alle cruciale benodigdheden voor deze reis van zes maanden (zoals een doos met 48 chocoladeletters) meegenomen, dus wat dat betreft komt alles goed.

Een goeie tweede plaats was voor de vraag “heb je er zin in?”, vaak gevolgd door de vraag of het niet saai begint te worden zo voor de vijfde keer. Wat dat betreft is School at Sea eigenlijk niet eens zo anders dan een gewone baan in het onderwijs. Ja, je doet elk jaar ongeveer hetzelfde, maar je brengt ook elk jaar verbeteringen aan én je hebt elk jaar met een nieuwe, unieke groep mensen te maken. Dat zorgt voor genoeg variatie om het elk jaar weer leuk te maken.

En wie weet, misschien doen we dit jaar een eiland aan waar ik nog niet geweest ben… Tot over zes maanden!

Sander

Onderwijscoördinator aan boord