Ik ga op reis en ik neem mee…

13-10-2022 | 2022 - 2023

De laatste dagen thuis staan in het teken van afscheid nemen, maar nog veel belangrijker is natuurlijk ervoor zorgen dat je wel echt alles meeneemt!

De SaS’ers gaan zes maanden weg van huis en ervaren in die tijd erg diverse weertypen. Het gaat van een Nederlandse herfst via wind en kou op de Noordzee tot aangename lente- en zomertemperaturen op Tenerife. Het kwik stijgt verder door als we in het Caribisch gebied komen en de temperatuur een ietwat onaangename 35 graden Celsius (binnen!) wordt. Dat houdt dan twee maanden aan, waarna de temperaturen weer flink gaan dalen als we vanuit de Straat van Florida weer de Atlantische Oceaan richting huis opvaren.

Om je hier goed op voor te bereiden, is er een uitgebreide paklijst. Die varieert van een zeilpak en thermo-ondergoed tot zwemkleding en snorkelspullen, en alles daartussenin. Maar ja, wat zijn nu goede zeillaarzen? Welke sandalen neem jij? Hoe regel jij het met je muziek? Moet mijn schooltas eigenlijk mee? Heb ik een wekker nodig? En de leukste vraag: dit gaat toch nooit allemaal in mijn hut passen? Haha, jawel hoor! ­čśÇ

Mijn eigen paklijst bevatte behalve al die spullen ├│├│k nog alle SaS-benodigdheden voor onderweg. Waar zijn de woordenboeken Spaans eigenlijk? Hebben we nog genoeg toetspapier? Is er al een nieuwe editie van de Lonely Planet van Cuba? Wanneer worden die zeilpakken ook weer geleverd? Oeps, de matrozenboekjes zijn te laat besteld, dan maar een spoedopdracht…

Ik ben benieuwd welk voorwerp van mijn paklijst ik halverwege de reis ineens toch vergeten blijk te zijn.

Nog maar 3 dagen!

Sander (onderwijsco├Ârdinator aan boord)