Bijna tijd om te vertrekken!

14-09-2022 | 2022 - 2023

Afgelopen weekend was de officiële kick-off van School at Sea 2022-2023. Voor mij was het alweer de vijfde keer dat ik bij deze bijeenkomst was. Een lustrum!

Na de informatiebijeenkomst, het Fundraising Traject en het kennismakingsweekend kwamen de aankomende SaS’ers én hun ouders bij elkaar voor het startschot. Hoewel het voor de SaS’ers niet de eerste keer was dat ze elkaar zagen, was het voor de ouders wél de eerste keer met z’n allen samen. Er kon gezellig kennisgemaakt worden met al die andere ouders die hun kind zes maanden op avontuur laten gaan.

Voor de SaS’ers waren er presentaties over ons eigen, unieke School at Sea-curriculum, oftewel de lessen die wij verzorgen buiten het normale schoolwerk. Dit jaar gaan we bijvoorbeeld aan de slag met een project over plasticvervuiling en zullen onderweg onder andere metingen gaan doen. Daarna kwam de Panamese ambassadrice langs om de SaS’ers iets te vertellen over haar land, één van de bestemmingen waar we onderweg voet aan wal zullen zetten.

Voor ouders was er alle gelegenheid om vragen te stellen over reisvaccinaties, verzekeringen, de paklijst, zeeziekte, het team aan boord, contact onderweg en alle andere zaken die er bij komen kijken als je voor zes maanden aan boord van een tall ship stapt. Volgens mij hebben we iedereen wel gerust kunnen stellen, al blijft het natuurlijk allemaal heel erg spannend.

Zelf heb ik er in ieder geval weer zin in! Hoewel het voor mij de vijfde keer wordt dat ik aan boord stap, word ik elke keer weer helemaal enthousiast van deze bijeenkomst. Ik krijg weer zin om te vertrekken, lekker op zee te zitten, de SaS’ers te helpen bij hun schoolwerk, expedities te doen en Caribische eilanden te verkennen. 🙂 Ik kan niet wachten, en ik denk onze aankomende SaS’ers ook niet!

Nog 32 dagen…

Sander (onderwijscoördinator aan boord, 2022-2023)