Voet aan wal

10-04-2022 | 2021 - 2022

Na een half jaar zijn we weer terug in Nederland. 

Vandaag was het zo ver: we kwamen aan in Nederland. Toen ik in de ochtend boven kwam zag ik Nederland als een  dunne streep aan de horizon met wat uitstekende windmolentjes. Lekker cliché, maar na landen zoals Dominica en Tenerife, die een paar kilometer de lucht in steken, was dit wel weer even wennen. Nederland is gewoon heel erg plat. 

De aankomst verliep grotendeels rustig, we voeren richting Den Helder, waar we door de sluis en wat bruggen de haven in gingen. En daar zagen we na een half jaar van gekleurde huisjes die schots en scheef stonden en soms uit elkaar leken te vallen, weer de nette, rechte, grijze, stevige, Nederlandse huizen. Een heel contrast.  Maar goed, het was wel weer Nederland en toen we aangelegd waren en voor het eerst aan land stapte voelde dat, op z’n minst, bijzonder. 

We zijn er weer. 

 

Saartje