5e rondeeee scheepsovername!

08-04-2022 | 2021 - 2022

Vandaag was de allereerste echte dag van de laatste scheepsovername… 

…wat wel heel jammer is ☹.

Ook was vandaag voor velen wel even een besefmomentje dat we toch wel heel dichtbij huis zijn. We zijn namelijk de nul meridiaan bij Greenwich overgevaren dus we gingen op de GPS weer van E (oost) naar W (west). Eind oktober zagen we de W voor het laatst en onze hele wacht stond in de stuurhut af te tellen. 

Ook is het superdruk om ons heen nu we het Kanaal en het verkeersscheidingsstelsel zijn. Nu zie je zowat om de minuut wel een nieuwe boot terwijl we normaal soms meer dolfijnen dan boten op een dag zagen. Dit was dus wel even goed uitkijk houden voor de hele wacht. Het is nu niet meer in de avond naar de sterren kijken, maar naar hoeveel lampjes je op de horizon kan spotten. Je hoort ook constant dat mensen elkaar oproepen over de marifoon, wat af en toe wel vermaak kan zijn als je toch maar binnen aan het stuurpookje voor je uit staart.

Nog even en dan zijn we weer in Nederland…

Riva