Pokéball?

06-04-2022 | 2021 - 2022

Vandaag was de eerste officiële scheepsovernamedag. 

Het was een dag met veel wind en het was dus letterlijk een bewogen dag (kadoompats). Ik stond deze eerste dag in de keuken onder leiding van de chefkok van de scheepsovername. Een perfecte plek om alle verhalen te horen over wat er tijdens de wachten was gebeurd. Onze kapitein kwam regelmatig binnen. We hebben voor de grote maaltijd pokébowl gemaakt. Dit was een primeurtje aan boord en regelrecht een probeersel. We hebben veel verse groentes gesneden en ik heb de tonijnsalade die ik thuis altijd maak hier opnieuw gemaakt. Dit was wel heel fijn even een bekend stukje thuis dus. 

Nu de lunch werd het rustiger in de keuken en aan boord werden allerlei dingen georganiseerd door het animatie team. In de eetzaal werden er koekjes gebakken met versieringen die niet allemaal als versiering fungeerden. Het avondeten was bruchetta’s met de laatste tomaten. De afwas was snel gepiept, in de salon werd ‘s avonds een concept voor het jaarboek voorgesteld, en werd een film opgezet en de dag kwam ten einde. 

Ondanks het hevige weer zijn naar mijn weten de wachten weer goed verlopen en hebben onze stuurlui geknald. Met een noodvaart schieten we naar de volgende rode cirkel over zo’n 300 mijl, waar het volgende scheepsovernameteam het alweer overneemt. Bijna thuis!

Myrthe