Het is weer begonnen

05-04-2022 | 2021 - 2022

Daar gaan we dan: de laatste 600 zeemijl naar Nederland

Na het wakker worden voor de laatste officiële schooldag van School at Sea 2021-2022 ging de schoolploeg aan het werk. Het was heel rustig in de eetzaal en salon. Ik zat in de salon rustig voor mijn laatste toetsen te leren en andere leerlingen waren de laatste foto’s op hun harde schijf aan het zetten, toen Sander gezellig bij ons kwam zitten. We raakten in gesprek over van alles en nog wat, dus even geen school. Zo gaat dat hier. Even later werden we toch weer aan het werk gezet. 

Na een heerlijke lunch van stoofvlees met aardappelpuree en bietensalade ben ik verder gegaan met leren.

Die avond direct na het avond eten werden we allemaal naar de salon geroepen. Ik raakte hiervan half in de stress omdat ik eigenlijk naar mijn wacht moest, maar oké. Toen kregen we te horen dat de één na laatste scheepsovername echt ging beginnen. Hierbij kregen we ook onze wachten te horen. Ik kreeg te horen dat ik niet de 8-12 zou gaan lopen, maar de 12-4. Dat betekende dat ik mijn hele zeilpak weer kon uittrekken. Zucht. Ik ben wel gelijk naar bed gegaan, maar toen kwam ik erachter dat dit helemaal niet in mijn ritme zat, waardoor ik maar niet in slaap kon komen. 

Na een hele leuke eerste wacht wist ik zeker dat deze komende dagen knallers zouden worden. 

Mees