De functie van kapitein gaat naar…

04-04-2022 | 2021 - 2022

Het einde van School at Sea nadert en daarmee komen de laatste twee scheepsovernames steeds dichterbij…

Midden in onze wacht van 12 tot 4 werd iedereen opeens naar de salon geroepen. De lijsten waar we ons konden inschrijven voor de scheepsovernames waren inmiddels weggehaald, maar nog niemand was naar boven geroepen voor het gevreesde sollicitatiegesprek. Sam en Sander bleken ervoor te hebben gekozen om op basis van de gezette kruisjes en hun inschattingen de functies te verdelen.

Sam vouwde zijn papiertje open en begon met het oplezen van namen en functies, waarna steeds een korte pauze was voor applaus en (korte) felicitaties. Toen er bij de functie van stuurman niet 3, maar 4 namen werden voorgelezen ontstond er even verwarring. Die werd snel opgeheven doordat Sam zich naar de laatstgenoemde toedraaide en zei: “kapitein dus“.  Er volgde een uitgebreid gejoel en geklap. 

Het was echt heel leuk om alle blije gezichten te zien, heel veel hadden een functie gekregen die ze (al zo lang) zo graag hadden gewild.

Zelf ben ik de eerste scheepsovername bootsman geworden. Het wordt wel een uitdaging, met de harde wind en al het andere verkeer als we het Engels Kanaal invaren, maar ik kijk er vooral heel erg naar uit.

Marit