Een typische SaS-dag

30-03-2022 | 2021 - 2022

Vandaag stond in het teken van vertrek. Na een geweldige tijd op de Azoren is het namelijk weer tijd om naar Nederland te varen. Ploeg één kon tot het 11-uurtje nog even aan school, terwijl ploeg twee het schip klaar ging maken voor vertrek. Na het 11-uurtje namen we nog een foto bij de kadeschildering en daarna mochten we nog een laatste keer de kade op om naar huis te bellen.

De groep heeft een verdeelde mening over het naar huis gaan. De een kan niet wachten, terwijl de ander het liefst nog een rondje Atlantic vaart. Hoe dan ook, iedereen probeert er nog even het beste van te maken. 

Rond twee uur voeren we de haven uit. Toen iedereen weer een beetje lekker aan school zat, was het weer tijd voor een typische schoolonderbreking. Er werd namelijk door de salon geroepen dat er walvissen waren en hoe leuk de wiskundesommen ook zijn, dan is het een kwestie van zoeken naar de beste uitkijkplek. Nadat we met iedereen even hebben gekeken naar de walvissen die zo nu en dan boven kwamen, verdwenen ze even snel als dat ze gekomen waren. Eerder in de reis hadden we hier nog een uur gestaan, want zo´n perfecte kans voor leerontwijkend gedrag kan je niet laten liggen, maar nu wil iedereen nog even hard knallen om op een normale manier in te kunnen stromen op school.

Het was dus weer een geweldige dag aan boord en ondertussen knallen we, weliswaar op de motor door windstilte, door naar Nederland!

Karsten