Dagje toeren over Faial

29-03-2022 | 2021 - 2022

Een heel relaxte dag om de Azoren af te sluiten

Op de een na laatste dag op de Azoren hebben wij een vol dagje in een bus een rondje over het eiland Faial heen gereden. De tourgids kreeg last minute te horen dat hij opeens een tour moest geven. Hij kwam een beetje uitgeput aan in de bus, maar toen eenmaal iedereen er was konden wij eindelijk vertrekken. 

De buschauffeur reed het mooie Horta uit en gelijk omhoog de bergen in. Hoe hoger wij waren, des te mistiger het werd. Het voelde alsof we in de wolken reden. Na een halfuur kwamen wij aan bij de caldeira. Jammer genoeg konden wij er weinig van zien door de mist die door de lucht heen hing. 

Ons uitzicht vanuit de bus bestond veel uit mist, wat een spookachtig mysterieus gevoel gaf. Vooral bij het bezoeken van de vuurtoren op het westelijke deel van het eiland, die gebouwd was in de vroege twintigste eeuw. De vuurtoren stond langs de rand van een prachtig klif. Het uitzicht was betoverend. Als laatste onderdeel van onze tour bezochten wij de natuurlijke zwembaden van zeewater, waarin sommige van ons een verfrissende koele duik namen. 

Een heel relaxte dag om de Azoren af te sluiten.

 

Josephine