Een ijskoude wacht en steeds minder tijdsverschil

19-03-2022 | 2021 - 2022

Een korte dag op de elfde dag van de oversteek naar de Azoren. 

Tijdens de ochtendwacht (8-12) verbaasde ik me over het temperatuurverschil dat nu ineens wel erg drastisch was. Verschillende mensen uit de wacht zijn terug naar beneden gegaan en toverden daar de thermolaagjes en mutsen weer te voorschijn. Des te meer reden om ervoor te zorgen dat het een actieve wacht moet worden en wij daarbij warm bleven. Daarom hebben we het bovendek in de regen staan schrobben en een race gedaan wie het snelst de stagfok kon hijsen. Ik moet er niet aan denken hoe koud het straks zal zijn in het Engelse Kanaal…

Met de lunch ging de klok weer één uur vooruit wat betekent dat we nu nog maar drie uur tijdsverschil hebben met het thuisfront, en op de Azoren nog maar twee. De laatste maanden gaan in vogelvlucht voorbij, helemaal als je bedenkt dat we in Panama zes uur verschil hadden! 

Kunnen we de Thalassa niet omdraaien naar de warme Cariben?

Eva