Sollicitatiegesprekken

18-03-2022 | 2021 - 2022

Daar sta je dan, in de stuurhut, te zweten omdat ze vragen waarom jij gekozen moet worden… 

Eerst zouden de sollicitatiegesprekken gisteren plaatsvinden, maar toen was er te veel deining. Dus dan maar een dag later. Ik werd uit mijn bed gesleurd (waarbij ook mijn hutgenoten wakker werden) en heb de broek die ik het snelst kon pakken, gepakt. (Het was een korte broek……) Daar stond ik dan, in de kou met de anderen die machinist wilden worden. Ik denk dat we er wel een kwartier stonden en toen mochten we naar binnen. 

En ja hoor, de eerste vraag is super origineel natuurlijk: “Waarom wil jij (in dit geval) machinist worden?”

We kregen te horen wat we (waarschijnlijk) te doen kregen tijdens de scheepsovername. 

Een paar gesprekken later moesten we allemaal naar de salon en kregen we te horen wie welke functie had. 

Bij de derde scheepsovername hebben we een fotograaf, twee personal assistants, scholieren, twee bakkers, een keukenteam van vier, twee hotelmanagers, drie machinisten, drie bootsmannen, drie stuurmannen en een kapitein. Om niet te vergeten ook de matrozen en met dit grote team gaan wij er een top scheepsovername van maken. 

Onze kapitein (die met zijn handen in de aarde is opgegroeid, zoals Sam dat zei) is gelijk een plan gaan maken en is met iedereen in gesprek gegaan om alles zo te regelen dat het een leuke en fijne scheepsovername gaat worden. 

Ik heb er al zin in!

Emma