Fruit en groente keren

17-03-2022 | 2021 - 2022

Ik had vandaag wachtdag en ik heb de 4 tot 8 wacht, dus dat betekent vroeg je nest uit. Bij de 4-8 wacht is een van de klusjes het keren en checken van alle groente en fruit in het groentehok. Dat klusje mocht ik vandaag weer doen. Eigenlijk vind ik dat heel leuk en doe ik het met alle liefde elke wacht. 

Ik begin altijd met de kratten die buiten staan. Dat zijn de uien, aardappels en zoete aardappels. Dit klusje doe je altijd met z’n tweeën dus ik deed niet alles. Ik begon met de uien. Die zijn er niet meer zoveel en dat heeft nadelen (namelijk minder ui in het eten) maarrrr zeker ook voordelen. Het voordeel is namelijk dat ik elke ui herken! Ze zagen er allemaal nog ongeveer hetzelfde uit als gisteren, dus prima. 

Na de uien waren de wortels aan de beurt. Die worden een beetje rubberig, maar dat is niet erg. Sommige puntjes vond ik wel te zompig dus die wortels stuurde ik naar de keuken. Ook de tomaten keerde ik en daar moet je mee opletten, want die moet je precies keren zodat elke keer de andere kant van de tomaat belast wordt. Bij de tomaten check je gewoon of ze een beetje zacht worden en als dat het geval is ook hop de krat voor de keuken in. 

Als laatste deed ik de bakken sinaasappels die echt nog heel goed waren dus die werden gekeerd en gingen terug het groentehok in. Nadat we alles opgeruimd hadden, liepen we weer terug naar de wacht en zagen we dat de zon bezig was met haar opkomst.

Emil