Toch niet zo een rustige wacht

16-03-2022 | 2021 - 2022

Zeilen op de oceaan betekent ook slechter weer…

Deze wacht begon alsof het een normale, rustige 8 tot 12 wacht. We begonnen ’s ochtends met de wc’s schoonmaken. Dit ging allemaal erg vlot en daarna zaten we gezellig op de brug een beetje te kletsen terwijl we elkaar afwisselden achter het roer. 

Totdat de uitkijk ineens een donkere wolk aan zag komen. Al snel waren we bezig met alle luikjes en deuren dicht doen. We waren net klaar toen het ineens met bakken uit de lucht kwam. Daar zaten we dan lekker op de brug in ons zeilpakje met de regen over ons heen. Na ongeveer een kwartier in de regen te zitten zagen we al de eerste opklaringen en voor we het wisten scheen de zon weer.  

Uiteindelijk was alles soepel verlopen tijdens de bui en hielden we er alleen een nat zeilpak aan over. 

 

Brechje