Zonsopgang en groentjes

13-03-2022 | 2021 - 2022

De dag begon vandaag een paar uur eerder dan normaal. Om 4 uur had ik namelijk wacht. Na een paar uur in het donker op de brug uitkijk te hebben gehouden en broodjes ping te hebben gegeten werd ik naar beneden gestuurd. Samen met een mede-leerling moest ik gaan groente keren: een klusje dat iedere ochtend vroeg wordt uitgevoerd zodat we lang van het verse fruit en groente kunnen blijven genieten. Dit klusje duurt ongeveer 1,5 uur en is met een muziekje aan altijd een leuk klusje. 

Daarnaast hebben we tijdens onze wacht ook altijd nog het moment dat de zon opkomt. 

Rond half 7 ’s ochtends zaten we daar dus weer tussen de appels, paprika’s, wortels en courgettes naar de zon te kijken die langzaam maar zeker boven de horizon verscheen. Inmiddels hebben we de zon met enige regelmaat zien opkomen aan de horizon, maar het blijft een mooi moment.

Zo begonnen wij de dag dus met groentjes en een zonsopgang, een betere start kun je toch niet bedenken?

Tooske Pootjes