Brood bakken

12-03-2022 | 2021 - 2022

Aan boord eten we elke dag zelfgebakken brood en vandaag was het mijn taak om daar voor te zorgen

Elke avond word er vers brood gemaakt door twee mensen van de 8-12 wacht. Elke dag worden er namelijk ongeveer 10 broden gegeten door het schip. Vandaag ging ik met iemand anders brood bakken. We konden kiezen tussen bruin, tarwe en maisbrood en hebben uiteindelijk gekozen voor vier maisbroden en vier tarwebroden ter aanvulling van het bruine brood dat over was. Het meel ging in de mixer, we zetten hem aan en mixen maar! 

Na wat water toegevoegd te hebben is het tijd om het deeg drie kwartier lang te laten rijzen, om het vervolgens te snijden, in bakblikken te stoppen en het nog eens 20 minuten te laten rijzen. Aan het eind van de wacht was het dan eindelijk zover: de broden mochten de oven in! Door het hele schip ruik je dan de geur van vers brood. 

Uiteindelijk is het dan tijd om je nieuwe, verse en heerlijke broden te laten afkoelen en die, de volgende avond nog, op te eten!

Tom K