Het vetste klusje aan boord

11-03-2022 | 2021 - 2022

Tijdens de wachten moeten er natuurlijk veel dingen gebeuren zoals schoonmaken, groente keren, broodbakken, afval knippen en niet te vergeten sturen, uitkijk houden en zeilen zetten, weghalen en trimmen, maar ook het onderhoud van het schip mag niet worden vergeten.

Vandaag was het aan mij en een medeleerling om van alle ventilatieluikjes en raampjes te checken of ze nog dicht konden. Toen we daar mee klaar waren hebben we de scharnieren ingespoten met wd40. Als je dacht dat dat vet was heb je het mis, wd40 is helemaal niet vet. Het vette gedeelte moet nog komen.

De luikjes en de waterdichte deuren hebben allemaal een rubberen randje waardoor ze waterdicht afgesloten kunnen worden. Persoonlijk zou ik die op zijn minst gaaf of cool willen noemen. Maar nadat we die randjes hadden ingesmeerd met vaseline zodat ze de nog beter dicht gaan zou ik ze toch eerder vet noemen.

Tom D