Lichtjes van Cuba

19-02-2022 | 2021 - 2022

Deze mooie dag van februari had ik een zoveelste wachtdag op de Thalassa. Om 12.00 uur stonden we boven op de brug en wat had iedereen toch zin in de lunch (12:30 uur). We voeren aan de wind en geluk hadden we, want we konden zeilen! Ik ging aan het roer en we moesten ’spelen‘ met de wind. Telkens wat ‘oploeven’ (naar de wind toe draaien) en dan weer snelheid maken en wat ‘afvallen‘ (van de wind weg draaien). Zo kachelden we vooruit in onze wacht. 

Na een half uurtje wachtlopen kwam het heerlijke eten naar boven. Dit waren koolhydraten + koolhydraten + koolhydraten + groentjes. Het was namelijk Kushari Al Forno, met macaroni, rijst en linzen. Eerst dacht ik dat het iets te veel koolhydraten zou zijn, maar het was me een partijtje lekker! Met hernieuwde energie gingen we door met het spelen van de zeilen en deden we de normale taakjes zoals rondje dek, de watermaker checken en het logboek bijhouden. Aan het eind van de wacht was het tijd voor de positie in de kaart en wat zagen we daar? We waren bijna bij Cuba!! De filmavond op de zaterdagavond (deze keer 12 Years a Slave) hebben wij gemist, want we gingen slapen om in de nacht weer een wachtje te draaien van twaalf tot vier. 

Misschien zullen we dan aan het eind wat lichtjes zien van Cuba.

Jobke