Zeevast!?

12-02-2022 | 2021 - 2022

Het is alweer een tijdje geleden maar vandaag zijn we begonnen aan een lang stuk varen. Volgens de planning wel 4 weken! En nu we flink tegen de golven in varen is er een vraag die je de hele dag door aan jezelf moet vragen: is dit zeevast?

Het antwoord daarop is aan het begin vaak nee. Er lagen na de eerste paar golven al meteen een paar boeken en een spelletje in mijn hut op de grond. Ook het lopen is een hele uitdaging in een bewegend schip. Vooral de trap is echt wel een dingetje als je dan met je schoolboeken loopt. Een aantal rekenmachines maar ook SaS’ers hebben wel eens de snellere route naar beneden genomen. Zelf ben ik toch meer van de traditionele manier van traplopen namelijk met mijn voeten op de treden, maar ja ieder zo zijn ding toch?

Naast het zeevast zetten van spullen is de maag ook een erg belangrijk iets om goed zeevast te zetten. Met een zeeziektepilletje, genoeg slaap en een volle maag is dit mij goed gelukt. Normaal ben ik namelijk erg zeeziek maar dit keer niet. Zou ik er dan eindelijk overheen zijn?

Fenna