De laatste dag van de eigen reis

06-02-2022 | 2021 - 2022

Ik werd wakker, keek naar links, en zag de skyline van Panama Stad. Op ons gemakje stonden we op, en liepen door de lobby naar de ontbijtzaal. We zaten in een hotel! Na acht nachten in verschillende hostels geslapen te hebben, sliepen we eindelijk in een hotel. We kwamen er namelijk achter dat we nog behoorlijk veel geld over hadden voor de laatste dag. De laatste nacht voordat we weer aan boord zouden gaan, konden we dus in een hotel te slapen en wat was dat een goede keuze.

Na het ontbijt zijn we nog even gaan zwemmen in het zwembad van het hotel. Daarna zijn we uitgecheckt en gingen we weer richting de Thalassa. Echter, nadat we in de eerste bus waren gestapt, en deze nog niet eens tien minuten aan het rijden was, stonden we opeen stil langs de weg. Motorpech. Na een kwartier konden we een andere bus in, deze was wat voller, dus moesten sommigen helaas op de grond zitten. Na anderhalf uur kwamen we dan aan in Sabanitas, de plek waar we moesten overstappen.

Na een tijdje wachten kwam een vrouw naar ons toe en zei ze dat omdat het zondag was, de bussen onregelmatig rijden. Niet veel later kwam toch eindelijk de bus naar Portobelo. We zijn in de overvolle bus gestapt (ik heb met m’n backpack om, staand in het gangpad misschien wel wat mensen geraakt) en reden weg. Om iets over zes kwamen we aan. We hebben het gered, we hebben de eigen reis overleefd, en wat was het leuk!

Berber