Eigen-reis dag 8

04-02-2022 | 2021 - 2022

Vrijdag 4 februari was de achtste dag van de eigen reis door Panama aangebroken. Ik en mijn groepje bevonden ons op dat moment in el Valle de Anton in Coclé.

We hadden een chill-dagje en na een wandeling door het stadje waar we een burger hadden gegeten en foute Panama T-shirts gekocht hadden, gingen we terug naar ons hostel. Rond half 5 hadden we bedacht om een wandelingetje te gaan maken, de nadruk lag op een wandelingETJE, dus ik dacht dat dit wel op flip-flops kon. Na zo’n 15 minuten kwamen we bij de ingang van een park waar we toch ook wel even een kijkje wilden nemen en voordat ik het wist waren we een waterval aan het beklimmen.

Het was een heel mooi park en de wandeling naar de waterval toe was een leuke uitdaging. Een klein detail was dat ik dus nog steeds op flip-flops liep, wat niet de juiste schoeiselkeuze was voor een watervalbeklimming. Dit maakte de wandeling wel nog wat uitdagender, maar eenmaal bij de waterval aangekomen was deze zeker alle moeite waard. We hebben daar even rondgekeken en vervolgens wat foto’s gemaakt om de mensen thuis jaloers te maken, daarna zijn we weer de klim terug gaan maken.

Het was een mooie afsluiter van de dag maar ik heb er wel van geleerd dat je nooit meer een wandelingetje in Panama op flip-flops moet gaan maken, want voordat je het weet ben je een waterval aan het beklimmen ;).

Tooske