Schooldag, of nee toch niet…

24-01-2022 | 2021 - 2022

Vandaag had ik eigenlijk schooldag, terwijl een andere groep een excursie had. Aangezien mijn schooldag niet heel bijzonder was, vertel ik toch maar wat over mijn excursie, die twee dagen later plaatsvond.

We begonnen de dag met een flink stuk kajakken richting een mangrove bos. Het mangrove bos zag er net zo uit als in Planet Earth, heel ziek dus! Op de wortels klommen krabbetjes en we zagen zelfs een vogeltje tussen de bomen naar eten zoeken. Toen we eenmaal door het bos heen waren, stapten we de kajak uit. Dit klinkt makkelijker dan het eigenlijk was, want overal lag een soort drijfzand. De enige manier om niet door de grond te zakken, was door op de wortels van de mangrove te staan. Toen iedereen heelhuids uit zijn kajak was gestapt, banjerden we nog een stuk door de blubber en kwamen we aan in de jungle.

We liepen zo’n 2 uur door de jungle toen we opeens een aap boven ons zagen! Iedereen keek vol bewondering toe en maakte snel heel veel foto’s.

Phileine