Let’s get Spanish

17-01-2022 | 2021 - 2022

Hoe goed heb jij opgelet tijdens de Spaans lessen?

 De eerste dag op survival werd ik wakker in mijn hangmatje. Vandaag had was ik deel van het keukenteam van de lunch op het eiland. In de ochtend waren we al bezig met het deeg en na het ontbijt zijn we verder gegaan net het kneden en het bakken.

Nadat we klaar waren met de lunch, besloot ik een bezoekje te nemen aan de eigenaren/bewoners van het eiland. Ik had namelijk gehoord dat ze puppy‘s hadden. En jawel, toen ik aankwam kreeg ik van een klein meisje gelijk een puppy in mijn handen gedrukt om te gaan knuffelen. Ik nam plaats naast de andere puppyknuffelaars. Meteen werd ik belaagd met vragen van de drie meiden die daar woonden: “¿Cómo te llamas?“, “¿Quántos años tienes?“, “¿De dónde estas?“ . Dan is het toch wel handig dat je lessen Spaans hebt gehad aan boord. Natuurlijk gingen wij ook even vragen hoe zij heetten en hoe oud zij waren.

Vervolgens kregen we het plan ze te vragen of ze met ons wouden zwemmen. Dus met hakkelig Spaans gingen we dat vragen: „Uuh, ¿Nadar? ¿Con–?“ [Gebarend naar onszelf]. Aan hun blije gezichten te zien waren we geslaagd. De rest van de middag hebben we met zijn allen met hen in het water gespeeld.

Zo zie je maar weer, met twee woorden Spaans kan je heel ver komen.

Koosje