Nog twee keer de helft van de tweede helft

15-01-2022 | 2021 - 2022

Vandaag was een heerlijk dagje op de San Blas.

Gisteren waren we aangekomen en hoewel we al genoeg kleine eilandjes met palmbomen hebben gezien, blijft het uitzicht verbazingwekkend. Achter ons zien we de prachtige bergen van Panama, waar de zon ´s avonds achter verdwijnt.

De dag begon heel normaal, we aten havermout met banaantjes en om acht uur begon de schooldag. Toch voelde het allemaal net even iets anders, vandaag zitten we namelijk precies op de helft van de reis. Iedereen is dus ook nog even keihard aan het knallen voor school, want dit is hét moment om alle achterstanden weg te werken.

Onze schooldag werd onderbroken door een lokale visser die (levende) kreeften en krabben kwam verkopen. Ongeveer vijftien beesten werden er via een net aan boord gegooid en nadat we een lesje kreeft-fileren van Sam hebben gekregen, werden ze klaargemaakt voor het eten.

De rest van de dag hebben we ons voorbereid op de survival van morgen. Morgen gaan we namelijk drie dagen lang op een onbewoond eiland ´survivallen´. Maar hoe bereid je je hier eigenlijk op voor? Hier ontstond een duidelijke tweedeling in de groep. De ene helft wilde helemaal back to basic en vond dat er echt alleen het essentiële mocht worden ingepakt, terwijl de andere helft van de groep vond dat je het allemaal met een korreltje zout moest nemen en dat er dus ook best muziekboxen, spelletjes, bouillonblokjes en chips mee konden. De kapmessen zijn uit het visruim gehaald en we hebben uiteindelijk een mooie tussenweg gevonden.

Al met al hebben we weer genoten van een heerlijk dagje aanklooien op de San Blas!

Karsten