Geen huisdieren op de Thalassa!

13-01-2022 | 2021 - 2022

Dode katten?

Normaal gesproken, op een “normale“ dag op de Thalassa, bevinden zich hier geen dieren en al helemaal geen dode. Maar zo af en toe worden er op het bovendek ijverig dode katten gemaakt. Dode katten? Ja dat lees je helemaal goed. Dode katten zijn super handig en, maak je maar geen zorgen, er worden hier geen katten vermoord. Dode katten zien eruit als een soort grote borstel van allemaal ruwe touwtjes gewikkeld om een verstaging heen. Het lijkt dan alsof er een soort pluizig beest om het touw zit, het nut van dat pluizige ding is om slijtage van de zeilen en andere lijnen te voorkomen.

Eerst wordt er een lang stuk touw met een hot knife afgebrand tot de gewenste lengte. Meestal doet een bemanningslid dat en dan vult diegene een hele zak met afgebrande touwtjes. Dan trek je de touwtjes helemaal uit elkaar, totdat het niet meer kan. Je eindigt dan met een emmer vol met sliertjes, dunne touwtjes. Dan krijgt de wacht de taak om de kleine dunne touwtjes op een speciale manier om het zwarte touw heen te binden, waardoor die later om een verstaging heen gebonden kan worden. En voilà, een dode kat is gemaakt.

Josephine