Vrije tijd?

08-01-2022 | 2021 - 2022

Vandaag was het dan tijd voor vrije tijd in Willemstad

Oh nee! Eerst nog even allemaal opnieuw testen. Deze keer hoeven we niet tot de uitslag in quarantaine, maar omdat we langer dan drie dagen op het eiland zijn moeten we toch weer getest worden. Nou ja, vooruit dan maar. Het duurt even voordat je 46 mensen een wattenstaafje in hun neus heb gestopt, dus pas zo’n anderhalf uur nadat de eerste klaar was kon de vrije tijd dan echt beginnen.  De SaS’ers kregen de laatste coronapreventie-instructies en gingen daarna Willemstad verkennen en naar huis bellen. 

Voor de kapitein en de onderwijscoördinator is het óók heel fijn als de SaS’ers vrije tijd hebben. Als er niet de hele tijd mensen vragen hebben over de keuken, blauwe plekken, een lekkend kraantje, de moestuin, wiskunde, scheikunde, een onduidelijke toets en ga zo maar door, dan krijg je nog eens wat gedaan. Kortom: een uitgelezen moment voor achterstallige mailtjes, het bijwerken van de administratie en andere taakjes waar je normaal niet aan toekomt. 

Wij hebben deze vrije tijd bijvoorbeeld besteed aan het interviewen van een aantal sollicitanten voor het docententeam van 2022-2023. Elk jaar krijgen wij wel een aantal sollicitaties van mensen op de ABC-eilanden en wat is er nou leuker dan aan boord op gesprek te komen? Alleen bij School at Sea komt je potentiële werkplek naar jou toe voor je sollicitatiegesprek, in plaats van andersom. Daarna ging ik nog een paar scholen mailen en voor je het weet is het dan alweer 18u00 en stappen de eerste SaS’ers weer aan boord. 

Nu al terug? Maar ik had nog zo veel te doen!

Maar zonder gekkigheid: het schip is stiekem toch wel heel erg leeg zonder die SaS’ers. Het is een paar uur erg aangenaam om even wat rust aan je hoofd te hebben, maar daarna begin je alweer uit te kijken naar het moment dat ze vol enthousiasme (en met volle boodschappentassen) terug aan boord stappen. De verhalen over het wel of niet vinden van gratis wifi zijn ook altijd hilarisch. 

En die mailtjes? Die kunnen ook vanavond wel…

Sander (onderwijscoördinator)