En we zeilen weer!

03-01-2022 | 2021 - 2022

Na lang op  Dominica te hebben gelegen, zijn we dan eindelijk weer aan het zeilen. 

Het was zoals Emil gisteren al schreef even wennen om weer op een bewegend schip te zitten. Het is nog gelukkig steeds een gezellige boel.

De nieuwe wachten gingen in. Iedereen had door de hut- en wachtwissel een andere tijd. De ploegen en wachtgroepjes zijn heel anders dan voor Dominica. School moest ook gedaan worden en dus gingen mensen nieuwe planningen maken. Dit ging veel makkelijker, want tijdens het varen weten we ook beter van tevoren wanneer we aan school zitten en wanneer niet. Op Dominica kon er zomaar ineens een excursie zijn… Alle klusjes die in de wachten gedaan moeten worden, werden dan ook gewoon weer gedaan. 

Dan nog iets waar we voorlopig nog niet vanaf zijn: het luizen pluizen. Iedere wacht werd weer geplozen en op een gegeven moment ook tijdens mijn wacht. Even ter illustratie van hoe vies Sam luizen en haren vind: ik ben de eerste SaS’er ooit die hij heeft gepluist. Nieuwe wachten betekenen ook dat we een nieuwe manier moeten vinden om lekker veel vrije tijd te kunnen hebben. Na 20:00 uur kan ik lekker een paar uurtjes chillen. Dit betekent maskertjes opdoen, wenkbrauwen epileren en nagels lakken. Een heel chill avondje en dus een geslaagde dag!!!

Emma