Luizen pluizen

27-12-2021 | 2021 - 2022

De kerstdrukte is voorbij maar we hebben (nog steeds) ongewilde indringers aan boord.

Sinds een paar dagen hebben we luizen aan boord. Daar hebben jullie al over gelezen, maar ze zijn er dus nog steeds. Elke dag wordt iedereen zorgvuldig gepluisd om te kijken of ze luizen hebben. Leerlingen met lang haar moeten hun haar in een staart doen en knuffelen wordt afgeraden door Sam.

Vandaag hebben een medeleerling en ik samen met iemand van de crew een voor een alle andere opvarenden uitgepluisd. Eerst kregen we uitleg van de twee leerlingen die het gisteren hadden gedaan zodat we niet al te veel haren uittrokken en wisten hoe een luis eruit zag.  Ik vond het achteraf best leuk om te doen, want je maakt een praatje met mensen waar je normaal niet echt mee praat en ondertussen kan je lekker in het zonnetje staan of zitten en genieten van een muziekje.

Het angstniveau verschilt van persoon tot persoon, sommige zijn zo bang dat ze zeggen dat ze kaal gaan als ze luizen hebben. Tot nu toe heb ik zelf nog nergens last van gehad, niet dat dat een wonder is aangezien ik het kortste haar heb van iedereen. 

Laten we hopen dat onze kleine indringers snel weg zijn en we weer aan ons hoofd kunnen krabben zonder te denken luizen te hebben.

Tom van D