Een dag in het leven van een SaS’er…

18-12-2021 | 2021 - 2022

Vandaag hadden we weer een rustig schooldagje. Wat voor ons inmiddels een normale dag is, zal voor jullie thuis verre van normaal zijn. Dus bij deze, een ‚normale‘ schooldag in het leven van een SaS’er.

3:45

De wacht wordt gewekt om brood te bakken en het hele schip schoon te maken.

6:30

De keukendienst wordt wakker gemaakt door de wacht. Ze bereiden een heerlijke havermoutpap die bij de één meer in de smaak valt dan bij de ander…

7:15

WAKKER WORDEN!! OVER EEN KWARTIER ONTBIJT!!

De keukendienst maakt een rondje over het schip om iedereen uit z’n bed of hangmat te trekken. Ook liggen de eerste mensen al in het water voor een verfrissende ochtendduik.

7:30

Het middendek zit vol met mensen die hun ontbijt gulzig naar binnen werken. Het ontbijt bestaat uit havermoutpap en kilo’s kaneelsuiker die mensen elke dag weer over hun ontbijt strooien. Hoe bedoel je coronavetjes??

8:00

De docenten proberen, tevergeefs, weer iedereen om acht uur achter z’n boeken te zetten. Maar vijf over acht is ook op tijd, toch??

9:30

De eerste korte pauze van de dag wordt met open armen ontvangen. Anderhalf uur aan school zitten is toch echt vermoeiender dan je denkt!

11:00

Het elfuurtje is heerlijke stukjes sinaasappel en grapefruit, die nog beter smaken met de zon op je gezicht.

12:30

Tijd voor lunch! De bel rinkelt en iedereen verzamelt zich op het middendek om te genieten van een heerlijke restjes chili sin carne, bonensalade en als kers op de taart een broodje Nutella. Want jaja, het is vandaag tot iedereens vreugde NUTELLA DAG!
13:30

Iedereen moet helaas weer aan school…

14:30

PAUZEEEEE

16:00

Vandaag vieren we nog de verjaardag van iemand onder het genot van een heerlijk stukje taart. Anders hebben we om vier uur het vieruurtje, vaak iets hartigs of een baksel.

17:00

De schooldag is tot een eind gekomen en iedereen duikt zo snel als ie kan het water in.

19:00

Het avondeten was een heerlijke spaghetti bolognese die erg in de smaak is gevallen.

Na het avondeten wordt er nog wat gechilled, hangen mensen hun hangmat op en duiken de eersten hun bed in.

 

Tot zover een dag in het leven van een SaS’er!

Phileine