Scheepsovername stopgezet?!

12-12-2021 | 2021 - 2022

Waarschijnlijk wordt er thuis nu verwacht dat ik over de scheepsovername schrijf.

Over het goede animatieteam, of de vis die net gevangen is. Er is tijdens een overname veel om over te schrijven en dat was ik ook van plan, tot de lunch. We waren van de heerlijke nasi aan het genieten die het fantastische keukenteam voor ons had bereid, toen Sam in een keer aan kwam zetten met de mededeling dat er een medisch geval was op een klein zeiljacht verderop. De scheepsovername werd dus tijdelijk stopgezet.

De bakjes werden naar beneden gebracht en iedereen hielp met het weghalen van de zeilen terwijl de motor aan ging. Na een tijdje zat iedereen op het middendek te wachten om te kijken of we nog wat konden doen. We zagen het bootje steeds dichterbij komen en de nautische bemanning was druk in de weer met de voorbereidingen. Het was een heel gebeuren om de man aan boord te krijgen. Hij had een soort reddingsvest aan waar een van onze lijnen aan werd vastgemaakt. Hij sprong overboord van zijn schip en toen hebben wij met iets van tien mensen geleidelijk aan dat touw naar ons toe getrokken.

Na afloop heeft Sam iedereen op het middendek geroepen en uitgelegd wat het plan was. We gaan op de razeilen en de motor naar 100 mijl uit de kust van Guadeloupe varen vanaf waar een helikopter naar ons toe vliegt om de zieke mee te nemen.

Voor wie het zich afvraagt. Met onze nieuwe vriend gaat het goed.

Laura