Trek in brood, trek in koek? Kom eens bij de bakkers op bezoek!

11-12-2021 | 2021 - 2022

De hele dag was een en al spanning en sensatie over de scheepsovername; wanneer gaat het nou eindelijk beginnen?

Overdag is er hard aan school gewerkt en in de pauzes zijn de laatste voorbereidingen getroffen; de kapitein had uitgebreid overleg met haar stuurmannen. Ook ik was bezig met voorbereidingen, al zag dat er voor mij wat anders uit. Als bakker zat ik namelijk kookboeken door te spitten in plaats van zeevaarthandleidingen.

Na het vieruurtje wouden we net weer aan school gaan toen het ‘verlaat schip-alarm‘ af ging. Binnen no-time stond iedereen in een rijtje bij de zwemvesten, had iedereen een zwemvest aangetrokken en was gecheckt of iedereen er was. Toen iedereen met zwemvest in een cirkel op het middendek stond, kwam Sam naar voren met een grote glimlach: „Nu jullie hier allemaal zo met een zwemvest staan, voel ik me wel veilig genoeg om het schip aan jullie over te dragen.“ Na een speech en instructies van de kapitein ging iedereen gauw aan de slag.

Die avond, toen de keukendienst klaar was en de keuken vrij, was het tijd voor het bakkersteam. Elke avond gaan wij acht ‚normale‘ broden bakken, vier speciaalbroden en het vieruurtje van de volgende dag. Vanavond maken we kaas-uienbrood en koekjes om te versieren. Voor de komende dagen staan onder andere kaneelbroodjes, krentenbrood en focaccia op het menu.

Samen met het keukenteam gaan wij ervoor zorgen dat alle buikjes goed gevuld zijn!

Koosje