Keuzestress

03-12-2021 | 2021 - 2022

De eerste scheepsovername komt eraan en daar komen nog wat dingen bij kijken!

Op dit moment zitten wij op de helft van onze eerste oceaanoversteek. Ondanks dat deze eerder kwam dan gepland, gaat het hartstikke goed. Deze eerste oceaanoversteek betekent ook iets anders, namelijk de scheepsovername.

Rond 300 mijl voor Dominica is het idee dat de leerlingen het schip gaan besturen tot aan de bestemming.

Dit is natuurlijk super cool, maar het brengt wel wat met zich mee. Buiten de sailtrainingen, ambitieuze leerlingen en sollicitatiebrieven komt er ook wat keuzestress bij kijken. Want welke rol wil ik nou gaan vervullen als wij het schip gaan varen? Die vraag spookt bij veel leerlingen door het hoofd. Wil ik nu gelijk voor kapitein gaan of wacht ik toch nog even af en ga ik voor bootsman of matroos?…

Er zijn natuurlijk niet alleen maar nautische rollen te vervullen. Als het goed is, wordt er ook een keukenteam opgesteld. En voor de echte strijders kan je gaan voor poetsteam en daarmee het eeuwige respect van je medeleerlingen. En alle creatieve ideeën daarbuiten zijn ook welkom. Bedenk een rol, kom met een plan en ga ervoor, hebben Sam en Sander ons meegegeven.

De eerste scheepsovername is zeker spannend maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen!

Henri