Vliegende vissen op de Atlantische oceaan

04-12-2021 | 2021 - 2022

Een vliegende vis ontleed, een hevige regenbui overleefd en onze schoen gezet.

De grote oversteek is nu al een goede week bezig en vannacht was het zover; de eerste vliegende vis had zijn leven gewaagd hier aan boord en heeft dat helaas niet overleefd. Het voordeel hieraan was wel dat we de vliegende vis hebben kunnen ontleden. Het was zeer interessant om te zien hoe het er allemaal van binnen uitziet, erg leerzaam.

Nu we op de Atlantische oceaan zitten, merk ik ook dat de regenbuien steeds heviger worden. ’s Middags was het wéér zover. Iedereen van de wacht was kletsnat, maar we hadden het weer overleefd.

Ook mochten we vandaag onze schoen zetten; 37 blije kinderen, die zich even weer 4 jaar oud voelen. Er staan op het moment 37 zeillaarzen, gympen, sandalen en een enkele slipper van de Lidl rondom de mast binnen. Nu nog hopen dat ons mooie gezang heeft gewerkt en ze morgen gevuld door Sint en Piet zullen zijn.

Kortom, het was een zeer geslaagde dag!

Hilde