Hé, hoe gaat het met je kiemplantjes?

02-12-2021 | 2021 - 2022

Op Tenerife hebben wij niet alleen snoep, koek en chips ingeslagen, maar ook zaden, potgrond en mest.

In eerste instantie lachten we er allemaal een beetje om, maar het is daadwerkelijk gerealiseerd. Er is de afgelopen dagen hard gewerkt aan de moestuin. Er is rucola, basilicum en koriander gezaaid, maar ook is er komkommer, kropsla en puntpeper geplant.

Laatst zijn de eerste kiemplantjes van de rucola opgekomen en vandaag is de basilicum ook opgekomen. Intussen zijn alle plantjes gekiemd, maar dat belooft nog niks. De plantjes worden elke nacht tegen het zout beschermd met een zeil, maar ‘s ochtends gaat die er weer af voor de zon. Dan kan er alleen wel zout in de grond komen en dat is niet goed.

Ik verheug mij enorm op het oogsten van de planten en nog meer in het eten ervan. Ik ben heel benieuwd wat de moestuin allemaal gaat opleveren!

Gaius