“Vier keer is scheepsrecht”

28-11-2021 | 2021 - 2022

Vanuit de keuken: ’’Mag ik een mes en een snijplank?”

Al struikelend kwamen we uit ons bed rollen vanwege de hoge golven en begonnen we aan de schooldag.

Na de lunch hoorden we voor de eerste keer iemand naar beneden komen om een snijplank en een mes te pakken, want er was EEN VIS gevangen. We sprintten allemaal naar buiten, en wow! Dit was écht een hele grote. Helaas kwam hij van de haak af en een half uur later vingen we weer bot. Daarna was ons visje weer te klein en werd hij teruggegooid, maar de vierde keer was het raak!

Hij vloog over het achterdek met daar achteraan drie volwassenen. Uiteindelijk zat iedereen lekker aan het avondeten en was ik met drie anderen achtergebleven om hem schoon te maken. Supervet om zo’n grote vis in het donker, met een hoofdlampje op, helemaal te fileren en klaar te maken voor morgen.

Een klein uurtje later kwamen we, helemaal vies, de eetzaal binnen met de vangst. Gelukkig had ik douchedag dus kon na een kleine afspoelbeurt op het dek snel de douche induiken.

Wat een topavond!

Eva