De grote schoonmaak

22-11-2021 | 2021 - 2022

De dag begon als elke andere dag: opstaan, ontbijten en vervolgens aan school.

’s Middags zouden we met zijn allen naar het strand gaan. Toen iedereen was geïnstalleerd en was begonnen met plannen, huiswerk maken en leren, hoorden we ineens ’Salonnetje!!’. Dus daar ging iedereen richting de salon waar Sam ons al stond op te wachten. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, kregen we te horen dat het schip één grote rotzooi was, en dat we de rest van de dag zouden spenderen aan ieder hoekje en gaatje schoonmaken. Toen bleek ook nog dat de stores niet klopten dus ook die moesten helemaal opnieuw worden geteld en ingedeeld. Daar ging ons dagje strand…

Drie meiden hebben samen met Sam een schema gemaakt voor de schoonmaak. Ik moest beginnen met mijn hut opruimen: Gelukkig was die al heel netjes dus dat was alleen nog een kwestie van de muren afnemen. Daarna ging ik met twee anderen de hele gang schoonmaken. Dit was een flinke klus omdat alles van boven tot onder schoon moest maar het is ons gelukt.

Rond zeven uur ’s avonds was eindelijk het moment aangebroken dat het hele schip weer spic en span was. De keukendienst had een lekkere gele curry bereid waar we na deze drukke dag allemaal erg aan toe waren.

Ik denk dat iedereen nu wel heeft geleerd om beter het schip netjes te houden want we willen natuurlijk niet nog een dagje strand mislopen!

Tooske