De vloer is LAVA!

21-11-2021 | 2021 - 2022

De zware, maar leuke dag met wandelen over zand, stenen en opgedroogde lava!

Om 7 uur ’s ochtends stapten we in de bus. Terwijl we anderhalf uur lang in de bus zaten, reden we langs verschillende vegetatiezones, van hele hoge bomen tot alleen maar stenen, alles kwam voorbij. Toen kwamen we aan, op de hoogste berg van Tenerife en zelfs heel Europa: El Teide.

We stonden allemaal klaar aan de voet van berg toen Sander met slecht nieuws kwam. De kabelbaan waarmee we naar beneden zouden gaan, deed het die dag vanwege de weersomstandigheden niet. Dat betekende dat we niet in 8 minuten naar beneden konden, maar daar drieënhalf uur voor nodig zouden hebben.

Nouja, daar gingen we dan. Stap voor stap, ruim vijf uur lang, heel steil omhoog of juist best wel vlak. Ondertussen kregen we ook informatie van onze stuurvrouw die geologie had gestudeerd over het landschap en de gesteente om ons heen.

Toen we helemaal boven waren, hebben we heerlijke snacks gegeten en gingen we weer dezelfde, lange weg naar beneden lopen. In drie uur waren we weer terug bij de voet van de berg. Na een lange wandeling terug, waar veel is gelachen en gehuild, gingen we vol trots de bus in, en sloten we op het schip om 20:00 uur de dag af met heerlijke lasagne.

Tom K