Hop hop, de Teide op

20-11-2021 | 2021 - 2022

Vanmiddag begonnen de eerste voorbereidingen om morgen de Teide op te gaan. Groep één ging als eerste naar het natuurhistorisch museum, gevolgd door groep twee om vier uur. We hebben daar twee uur lang rondgekeken, en geleerd over verschillende onderwerpen, van het ontstaan van het eiland tot aan mummies van de originele bewoners.

Na het avondeten kregen we van onze stuurman uitleg over vulkanen, gevolgd door een briefing van briefingmaster Sander over het SaS-PO en de wandeling van morgen. Toen de briefing klaar was, werd het tijd om aan de laatste voorbereidingen te beginnen, zoals het inpakken van de tassen. Er werd besloten rond tien uur in de salon te verzamelen nadat iedereen zijn of haar persoonlijke spullen had ingepakt zodat we alle gezamenlijke spullen konden verdelen. Dit waren kilo´s brood, potten jam en pindakaas, maar ook suikerwafels en chocola. Ook werd er een lijst op het krijtbord bijgehouden waar iedereen kon opschrijven wat er morgen nodig is voor de bergtocht. In de gang en de salon werd druk overlegd over welke kleding meegenomen moet worden, en hoe de rugzakken moeten worden ingepakt. Zo had ik bijvoorbeeld een deel van mijn kostbare voorraad mueslirepen ingepakt.

Of al onze voorbereidingen genoeg blijken te zijn, zien we morgen wel. Nu is het tijd om op tijd te gaan slapen zodat we morgen fit genoeg zijn.

Tom D