Porto Santo, the place to be

11-11-2021 | 2021 - 2022

Wat begon met een wandeling op Porto Santo eindigde met een bloedende teen in de taxi…

Vanochtend werden we wakker met zicht op Porto Santo. Na een tijd gewacht te hebben op goedkeuring van de haven, mochten we dan eindelijk het eiland betreden.

Sander zijn hartje ging al sneller kloppen met het vooruitzicht op een lange hike in de bergen van Porto Santo. Dus daar stonden we dan, bergschoenen aan, tasjes gevuld met pindakaas en brood en een blije Sander die ons de weg leidde. Dit ging helaas niet volgens plan want wat een prachtig pad zou moeten zijn volgens Sander, was een ingestort hoopje zand. Maar zoals hij optimistisch zei: “Bij School at Sea kies je je eigen pad”. Dus daar gingen we dan, door de bushbush met zijn allen. Ondanks dat meerdere mensen slachtoffer zijn geworden van de cactussen hebben we wel genoten tijdens de sightseeing door het pittoreske Porto Santo.

Om 16:00 was het tijd voor vrije tijd! Het zakgeld werd uitgedeeld en de mooie kleren werden aangetrokken. Na de lokale supermarkt gesteund te hebben, zijn we op een terrasje met een alcoholvrije cocktail gaan zitten. Dit was echter de kalmte voor de storm, want toen we terugliepen over het strand haalde ik mijn teen open aan iets scherps. Dit eindigde in een bloedspoor over het strand. Gelukkig kwamen we Alba tegen, die me in een knalgele taxi terug naar de Thalassa heeft bracht. Daar liet Sam zijn doktersskills los op mijn teen, dus aan het eind kon ik weer rustig lopen.

Kortom, een geslaagde dag! Challasss

Phileine