Vissticks!

09-11-2021 | 2021 - 2022

School, wacht of aan het uitrusten van je wacht.

Mijn dag begon met brood naar binnen werken en wachtlopen. We hebben uitkijk gehouden, wc’s schoongemaakt en geoefend met zeilen hijsen en strijken. Daarna heb ik nog een stuk aan school gedaan, toen de vraag kwam of we snel konden helpen met zeilen strijken.

Sam was een vis binnen aan het halen! Welke vis wisten we nog niet. Iedereen was natuurlijk wild om onze eerste vangst te zien. Het vissenbloed gutste over het dek. De vis had blijkbaar niks gegeten, want toen Sander de maag openhaalde, zat er niks in. Aangezien iedereen geïnteresseerd was in dit bloederige tafereel, ging Sander proberen de lens van het oog proberen te verwijderen. Fileren moest natuurlijk ook gebeuren. Het vlees ging direct door naar de keuken, waar het heerlijk bereid zal worden.

Ik heb vandaag ook mensen lopen stalken met mijn camera. Het doel was om portretfoto’s te maken. Het is heel grappig wanneer iemand opmerkt dat je foto’s van ze maakt, maar als ze het niet merken, kun je heel geconcentreerde kinderen/docenten vastleggen. Of juist niet, en dan heb je leuke, lachende portretfoto’s.

Mees