Een perfecte nachtwacht

08-11-2021 | 2021 - 2022

Voor sommige wachten sta je bijna graag midden in de nacht op…

Om 03:55 uur stond mijn wacht verbazingwekkend wakker en opgewekt klaar bij de stuurhut. Voor een paar uur waren het reilen en zeilen van de Thalassa weer onze verantwoordelijkheid.

Al vrij snel werd de gezelligheid onderbroken en verdwenen de jongens naar de keuken. Naast de normale hoeveelheid van twaalf broden, had de keukendienst om 60(!) bolletjes gevraagd. Daar zullen ze wel even mee bezig zijn.

Het zeilen is ’s nachts echt genieten. Zachte wind in je gezicht, een paar geelverlichte zeilen, de lucht die bijna niet voller met sterren kan, hoewel er toch geregeld één valt. Schepen die als lampjes over de horizon bewegen, gezellig kletsen met wachtgenoten en het geluid van het donkere water tegen het schip.

Als je net aan het roer stond tijdens de watermakercheck of rondje-dek (controleren of de metertjes nog de goede uitslagen geven en of alle lijnen nog vast en netjes opgeschoten zijn), had je geluk. Het gevoel dat alleen jij zorgt dat we goed varen, is echt magisch.

De ontdekking dat er prikwater uit de tap achter de bar komt (superlekker, vooral met een schijfje citroen) en als afsluiting versgebakken brood bij het ontbijt maakten deze wacht helemaal af.

Mogen we morgen weer?

Marit