Vergeet je jezelf niet zeevast te zetten?

04-11-2021 | 2021 - 2022

Zeeziekte is niet het enige effect dat de golven kunnen hebben.

Zo’n schip kan behoorlijk op en neer gaan. Iedereen heeft dan ook kennisgemaakt met het begrip “zeevast”. Dit houdt in dat alles vastgeknoopt of -geklemd moet zijn, ofwel op een anti-slipmatje moet liggen.

Dit kan nog een hele opgave zijn. Zo hoorden we af en toe gekletter bij de keuken vandaan komen, of rolden de zout- en de pepermolens de tafel over.

Ik had vandaag schooldag, wat betekende dat ik voornamelijk achter de computer of de boeken zat. Wanneer ik uit raam keek, wisselde het uitzicht regelmatig: alleen maar zee, alleen maar lucht, alleen maar zee, alleen maar lucht.

Op een schooldag hebben we om vier uur pauze. Drie meiden besloten van het zonnetje te genieten op het middendek. Waarom is dit relevant? Nou, de zee had besloten dat hun pauze wel voorbij was.

Nadat ik zag dat het achterdek was volgestroomd met zeewater, keek ik uit het raam en zag diezelfde drie meiden als verzopen katjes naar binnen rennen. Een golf had een einde gemaakt aan hun vieruurtje.

Dus, hou jezelf en alles en iedereen om je heen goed vast, en sta op de uitkijk voor hoge golven.

Koosje