Het eten aan boord

05-11-2021 | 2021 - 2022

Al dat lekkere eten aan boord…

Met het eten hier aan boord is niets mis. We hebben al veel leuke initiatieven gehad. Van worstenbroodjes en lekkere pannenkoeken tot een goed AVG’tje (aardappels vlees groente).

Vandaag was het mijn beurt om iets lekkers op tafel te zetten. Als eerste moet je als keukendienst ontbijt op tafel zetten. Wij hadden brood en restjes muesli voor deze ochtend. Omdat we tot aan het einde van de reis nog allemaal lekker beleg willen, is er een schema gemaakt zodat we niet door vier potten Nutella in een week gaan. Vandaag was het pindakaasdag, wat betekent dat iedereen één boterham met pindakaas mag nemen.

Als keukendienst moet je ervoor zorgen dat er vijf maaltijden op een dag op tijd worden bereid: ontbijt, het elfuurtje, de lunch, het vieruurtje en het avondeten. Dan reken ik de snack voor de nachtwacht nog niet eens mee! Dit is nog wel een hele klus maar gelukkig hebben we een goede kok die ons helpt. Nog een handig hulpje in de keuken is de Magimix. Je kan super veel dingen erin stoppen, wat uren aan snijwerk scheelt.

De dag van de keukendienst is altijd vermoeiend. Je staat daar 14 uur lang te koken en schoon te maken, maar als je een muziekje aanzet of in een goed gesprek zit, maakt dat alles nog leuker. Dat het eten gewaardeerd wordt, helpt nog het meest.

Laura