Dieppe in zicht

25-10-2021 | 2021 - 2022

Ik zit vandaag in wacht 3, tussen 3 en 6.

Dat betekent dus wachthouden tussen 3 en 6 uur ´s middags en 3 en 6 uur ´s nachts. Deze wacht is wel echt even wennen omdat je midden in de nacht moet opstaan, en vervolgens drie uur lang probeert niet in slaap te vallen.

We hebben misschien wel de vervelendste tijd voor een wacht, maar wel de gezelligste. De zeeziekte is er inmiddels wel uit, dus zitten we elke wacht drie uur lang te zingen om toch nog de sfeer erin te houden. Tijdens onze wacht ging de motor voor het eerst af. Dat betekent dat we vanaf nu zeilen; helemaal CO2– neutraal. Ik mocht zelfs als eerste buiten aan het roer (echt zo’n groot stuurwiel) staan.

We kregen ‘s ochtends ook te horen dat we de volgende ochtend zouden aankomen in Dieppe, Frankrijk. Dit nieuws was een extra sfeermaker. Zodra we de kust van Frankrijk konden zien, begonnen we gelijk ons Frans te oefenen. Het was een vermoeiende, maar in ieder geval een supergezellige dag.

Floris