Keukendienst op zee

24-10-2021 | 2021 - 2022

Vandaag zou ik voor het eerst keukendienst hebben. Er was alleen één nadeel: We zaten op zee.

Gisteren had iedereen al heel veel last van zeeziekte, maar ik had het nog kunnen onderdrukken. Ik had gehoopt dat dat vandaag weer zou lukken.

In de ochtend moest ik een aantal groenten uit het groentehok halen, maar in een klein hokje staan terwijl je heen en weer gaat is geen pretje. Het ging dus ook al meteen mis. De hele dag liep ik heen en weer tussen de keuken en het achterdek. Ik was al snel zeeziek en ik had nog een hele dag keukendienst voor me.

Aan het einde van de dag kon ik gelukkig wat langer achter elkaar in de keuken staan. We hadden vandaag bewust heel makkelijke recepten gemaakt aangezien ik niet de enige van de keukendienst was die last had van zeeziekte. Rond 10 uur ‘s avonds waren we eindelijk klaar met het schoonmaken van de keuken.

Hopelijk ben ik tijdens de volgende keukendienst iets meer gewend aan de golven, zodat ik ook daadwerkelijk de hele dag ik de keuken kan staan.

Felicity