Storen

20-10-2021 | 2021 - 2022

Vandaag was storedag!

Rond een uur of elf kwam er vandaag een kleine vrachtwagen met genoeg spullen/eten voor de komende tijd met spullen erbij die wel 6 maanden meegaan. Dit was erg veel eten aangezien we met 48 aan boord zijn, bijvoorbeeld 270 kilo rijst.

Een klein groepje leerlingen kreeg hierbij de leiding, en hebben dit hele gebeuren tot een goed einde gebracht. Ik was begonnen op de kade waar ik begon met het uitladen van de vrachtwagen om het vervolgens door te geven aan iemand op het schip, waarna het in een treintje van mensen naar het middendek, achterdek of de salon werd gebracht. Dit ging erg goed totdat het begon te regenen en we met een groter tempo de spullen door moesten geven. Ook begonnen ondertussen de dekken steeds voller te raken waardoor het lastiger werd om snel door te geven. Toch is het allemaal goed gekomen.

Hierna zijn we in nieuwe groepen verder gegaan met het indelen van de banken en ruimten. Op dit punt stonden alle tafels helemaal vol met spullen. Ik heb als tactiek geprobeerd de grote spullen onderaan te doen en dan daar bovenop de spullen die nog enig vervormd kunnen worden. Ook hebben we de spullen geprobeerd logisch in te delen zoals al het beleg bij elkaar. We hebben de spullen moeten proppen en buigen maar het is allemaal gelukt. Sander heeft zelfs gezegd dat we dit zo snel hebben gedaan dat hij begon te denken dat we misschien een paar pallets ergens zijn vergeten!

Brechje