Vissen op de Waddenzee

15-04-2020 | 2019 - 2020

Op een rustige dag aan boord bedachten een paar mede-SaS’ers en ik om te gaan vissen met de bijboot. We hebben namelijk een sleepnet aan boord dat je achter de boot kan hangen. Samen met stuurman Tom gingen we op pad. Het was echt gezellig en we hebben veel gelachen. De eerste vangst was niet zo groot maar na een paar keer hesen we het net eruit en was het ineens heel zwaar. We waren helemaal blij en keken vol spanning naar wat er in zat en toen het net boven kwam zat het helemaal vol. Helaas kwamen we er al snel achter dat driekwart van de vangst schelpen was. We hadden alsnog wel veel garnalen, visjes en krabben gevangen. De krabben en visjes hebben we teruggegooid maar de garnalen hebben we zelf klaargemaakt en die hebben we met de groep gedeeld.

Op de terugweg naar de Thalassa gingen, mocht iedereen nog even met de bijboot een rondje varen om het schip. We haalden ook nog even de jarige job op van boord zodat die ook nog mee kon varen. We genoten van de zonsondergang en hadden het erg naar ons zin.

Ties