Laatste wacht

04-04-2020 | 2019 - 2020

Omdat de scheepsovername morgen begint, werden vandaag de laatste reguliere wachten gelopen. Alle wachten maakten er een feestje van tijdens hun wacht, zo ook mijn één-tot-vijf wacht. Er stond een harde wind en elke vijf minuten kwam er een golf over het dek, zodat je helemaal doorweekt werd. Het was dan ook een fijn moment toen ik voor de laatste keer de eetzaal ging schoonmaken; lekker warm binnen.

Nadat een ander tweetal ook de salon schoon had gemaakt, gingen zij eten maken voor de wacht. De keukendienst van die dag houdt meestal een vieruurtje over voor de nachtwacht en daarnaast eten we ook vaak rijst of crackers. Erg lekker! Omdat het onze laatste reguliere nachtwacht was hadden we extra veel eten, namelijk poffert, rijst en crackers. De rijst had ik samen met een wachtgenoot gekookt om 03:00 uur ’s nachts en dat was best wel een uitdaging, want we gingen er schuin. Het water liep de hele tijd over de rand heen, maar uiteindelijk hadden we rijst!

Daarna gingen we weer naar boven om nog even te sturen en om luidkeels Bohemian Rhapsody te zingen! Het was een zeer geslaagde laatste nachtwacht.

Nienke