Keukendienst

02-04-2020 | 2019 - 2020

Vandaag had ik keukendienst. We hadden die dag ervoor besproken wat we gingen maken.

Als ontbijt hadden we hartige rijst gemaakt. Daar hadden we wat kruiden, maïs en een beetje ui bij gedaan om het wat meer smaak te geven. Het ontbijt was dus best wel simpel. Voor de lunch hadden we iets veel ingewikkelder gemaakt, namelijk gestoofd lamsvlees met aardappelpuree. Dat lamsvlees hebben Sam en Sander klaargemaakt met allerlei verschillende soorten kruiden en groentes. Samen met de rest van de keukenploeg zorgde ik ervoor dat de aardappelpuree werd klaargemaakt.

Nadat alles klaar was, hebben we de schalen puree in de oven gezet en het vlees op een laag vuurtje warm gehouden tot de lunch. In die tijd hadden we ook al het vieruurtje klaargemaakt. Vandaag was dat poffert, een soort cake met krenten erin. Dat was ook erg lekker. Na lekker gegeten te hebben gingen wij snel alles afwassen, zodat we meer tijd hadden voor andere dingen, zoals nog een uurtje wachtlopen. Dat is namelijk wat ik ging doen, nadat alles was afgewassen. Dan was ik ook weer even buiten.

Om 17:45 uur zijn we de laatste dingen gaan voorbereiden voor het avondeten, bijvoorbeeld het snijden van het brood en de tafeldekken. Vandaag hadden we ook nog wat tapenade gemaakt en hadden we voor iedereen een broodje met kaas uit de oven. We hebben lekker gegeten en alles verliep supersoepel.

Mattie