Bijna thuis

30-03-2020 | 2019 - 2020

Vandaag had ik school. Ik zat in de salon. Toen werd ineens mijn fantastische werkhouding verstoord door de wacht van 09:00 tot 13:00. Zij moesten alle stores tellen. Gelukkig voor hen is de voorraad een stuk kleiner dan toen we vertrokken uit Bermuda. Wonder boven wonder werd er suiker gevonden in één van de banken, terwijl we dachten dat dat allang op was! Anderzijds zijn de twaalf pakken melk die we nog hadden moeten hebben, spoorloos verdwenen. Tellen is dan ook heel moeilijk.

Zelf had ik daar ook last van, want ik zat te strijden voor wiskunde maar dat lukte niet zo goed. Hoewel alle scholen in Nederland dicht zijn en mijn school daarom geen toetsen opstuurt, wil ik wel goed voorbereid zijn als ik weer thuis kom. Thuiskomen… Dat duurt nog maar een paar weken en iedereen aan boord kijkt er anders naar. De één wil voor altijd aan boord van de Thalassa blijven, de ander heeft al wekenlang heimwee. Zelf heb ik het ene moment het ene, het andere moment het andere.

Lisabeth